Bommetje 2019

 

Alles is toch altijd leuker als de ZON schijnt! Wat hebben we genoten van Drenthe Bommetje 2019. Bijna 500 bezoekers en veel vrolijke gezichten maakten deze dag wederom een feestdag.

Om 18.00 uur werd begonnen met de eerste sprong in alle vier de categorieën. En er zaten spectaculaire tussen dit jaar. Op de bijgevoegde foto's wordt een mix getoond van diverse deelnemers. Tussen deze foto's zitten ook de winnaars. Het resultaat en dus de einduitslag na twee spongen is als volgt door onze driekoppige jury beoordeelt. In de jury zaten dit jaar; vaste vrijwilliger Arie Hidding, meervoudig oud winnaar René Gepken en bestuursvoorzitter Remke Panman:

 

6 t/m 10 jaar:
1e prijs : Donovan Hilgen
2e prijs : Rick Hooiveld en Thom Klok

11 t/m 15 jaar:
1e prijs : Thijmen Gepken
2e prijs : Mckenzie Brinkman

16 jaar en ouder:
1e prijs : Mike Weitering
2e prijs : Richard Klok

DUO springen :
1e prijs : Kjell de Vries en Thijmen Gepken
2e prijs : Kaelen en Mckenzy Brinkman
(mocht een van de namen niet correct zijn, even een PB, dan passen wij dit aan)

Traditioneel werd het evenement afgesloten met een spectaculaire sprong van Badmeester Aad. Hij deinst niet terug om even te laten zien hoe je echt van de hoge duikplank het bad in springt. Chapeau!

Alle deelnemende kinderen hebben ook een speciale Bommetje medaille mogen ontvangen. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijs en hopelijk tot volgend jaar om jullie titels te verdedigen!

Tijdens de pauze heeft het Rad van Fortuin ook weer diverse winnaars opgeleverd van leuke prijzen. Dank aan onze sponsoren hiervoor; Kapsalon Jansen, Maxi Wax en Schomaker Mannenmode. Er werd ook een SUPERronde gedraaid waarbij een abonnement naar keuze voor seizoen 2020 werd verloot. De gelukkige winnaar hiervan is Patrick de Vries. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Bommetje 2019 werd gesponsord door MD Tegeltechniek uit Emmer Compascuum. Eén deelnemer aan het evenement heeft de zogenaamde 'MD Trofee' mogen ontvangen. Dit jaar is dat Merijn Post. Waarschijnlijk vanwege een kansloze, pijnlijke, maar zeer vermakelijke sprong welke plat op de achterkant van zijn benen belandde. Gefeliciteerd Merijn met deze trofee voor een jaar!

We sluiten een geslaagde dag af..op naar de kampioenen van 2020!

 

************

Sportmarkt 2019

 

Wat een heerlijke sportieve dag hebben we vandaag gehad tijdens de Sportmarkt 2019 van Emmer Compascuum.

Om 13.00 uur werd officieel de Sportmarkt in het kader van Sportief en Gezond geopend door Wethouder Guido Rink. Om ook de doelgroep minder valide personen meer toegankelijkheid te geven tot het zwembad zijn er afgelopen jaar voorzieningen gebouwd.

 

De nieuwe kleed- en doucheruimte werd officieel door Wethouder Rink tezamen met Yvonne Sterkenburgh-Exel geopend. Yvonne heeft zich met o.a. Sedna ingespannen om dit realiseren. En dat is gelukt!

Het enige dat nu nog zou ontbreken is een badlift. Hier zijn alle partijen al een tijd mee bezig om de financiën rond te krijgen. De verassing was groot toen de wethouder bekend maakte dat de aanwezigheid van een badlift voor het Openluchtzwembad een feit is. Dank iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Nu kunnen we de minder validen alles bieden wat ons zwembad heeft!
Na een dankwoord aan de vrijwilligers die alles operationeel hebben kunnen maken kon de Sportmarkt dan officieel beginnen.

De Sportmarkt Sportief & Gezond Emmer Compascuum werd dit jaar mede mogelijk gemaakt vanuit het stimuleringsfonds van Rabobank Emmen-Coevorden. Super bedankt hiermee! De Buurtsportcoaches Emmen Kwadrant Één hebben alles in het werk gezet om dit evenement mogelijk te maken..

Veel sportverenigingen uit Emmer Compascuum konden demonstraties geven van het beste in hun club. Zo was er Gym en Jazz vereniging UNIDO, HV DOS, VV CEC Zaterdag 2, Bootcamp Drenthe Emmen en ga maar door......maar ook Sedna, Rode Kruis, Trans. Naast sportief dus ook ook informatief.

Het was iets minder druk als vorig jaar maar gelukkig ook iets minder warm! Hierdoor konden de bezoekers meer meedoen met alle geboden activiteiten. En daar doen we het allemaal voor!

Mochten de verenigingen nog beeldmateriaal hebben dan deze graag mailen naar zwembadcompas@hotmail.com. Dan kunnen wij dit hierbij plaatsen.

Grote dank aan alle verenigingen die een bijdrage hebben geleverd aan deze dag. Sponsors waaronder Boni Emmercompascuum, Sligro, Rabobank Emmen-Coevorden, Kor Vos en natuurlijk alle vrijwilligers!

 

***********************

 

Informatie Zwem4daagse 2019

 

Op deze pagina vind u een verslag van iedere zwemdag tijdens de Nationale Zwem4Daagse 2019.

Onderaan een galerij van alle foto's welke genomen zijn tijdens dit evenement.

 

Dag 1/2

De zwem4Daagse 2019 is begonnen en we hebben meer dan 270 deelnemers!

Wat fijn dat iedereen zich weer enthousiast heeft aangemeld voor dit jaarlijkse evenement Het is de 50e editie van de KNZB en we groeien ieder jaar weer met deelnemers. En dat is een goed teken!

Naast het verplichte banen zwemmen konden alle bezoekers ondervinden hoe het is om 5 minuten onder water te blijven. Onder professionele begeleiding van Divecenter New Atlantis konden de onderwaterzwemmers met behulp van duikuitrusting met perslucht rondjes door het familiebad zwemmen. Dank wederom voor jullie bijdrage!

 

Morgen staan de Bedrocks Honk- en Softbalvereniging Emmen op het programma en kan iedereen een balletje slaan in de slagkooi! Dit kan vanaf 18.00 uur.

Zorg allemaal dat u vrijdagavond vrij bent voor een grootse afsluiting. O.a. een groots Rad van Fortuin waar waardebonnen te winnen zijn van onze sponsor Marskramer/Toys2Play/By Karin Maar ook bonnen van Schomaker Mannenmode Grote Maten, Kapsalon Jansen, Maxiwax. Meer over vrijdag volgt in de berichten de komende dagen.

Op naar morgen voor een nieuwe sportieve dag van de Zwem4Daagse 2019!

 

Dag 3.

De 3e dag zit erop!

Veel deelnemers van de Nationale Zwem4Daagse hebben onderhand al drie dagen van de vier gezwommen. Knap hoor!

Graag zouden we jullie allemaal sowieso aankomende vrijdag terugzien voor wellicht de 4e of 5e zwemdag. Maar natuurlijk zeker voor de medaille uitreiking welke vanaf 19.30 uur gepland staat. Het programma voor de vrijdag zal morgen worden toegelicht.

 

Er heerst een geweldige sfeer en laten we dat deze week vasthouden.

Vanavond was er naast het zwemmen ook een mogelijkheid een balletje te slaan in de slagkooi van Bedrocks Honk- en Softbalvereniging Emmen. Er was veel animo en dat is super leuk om te zien. Dank Bedrocks voor jullie aanwezigheid!

Voor alle deelnemers bij de slagkooi was er ook een mogelijkheid een mooie voetbal te winnen. Een ieder die alle 5 ballen terug kon slaan dingt mee naar de voetbal.
Sten Oost, Bart Weggemans. Sophie Gustin en Henk/Mathé Holtman waren de talenten die het voor elkaar hebben gekregen dit te doen. Wij vinden deze prestatie zó knap gedaan, dat wij als zwembad hebben besloten dat jullie allemaal vrijdag om 19.30 een bal mogen komen ophalen bij Badmeester Jan. Gefeliciteerd!!

Morgen is er naast het zwemmen op de 4e dag een grote stormbaan op het veld aanwezig. Hier gaan we wederom competities houden vanaf 18.00 uur.

Wij zien u allemaal graag terug op de 4e zwemdag in het mooiste buitenbad van Drenthe!

 

Dag 4.

En dit was alweer dag 4...

Veel deelnemers hebben onderhand al 4 dagen gezwommen en kunnen morgen hun felbegeerde Zwem4Daagse medaille ophalen. Verderop meer over het programma van vrijdag.

Vandaag hebben de deelnemers, onder genot van een zomers zonnetje, hun banen kunnen zwemmen. De gezellige sfeer op het terrein was helemaal compleet door de aanwezigheid van de Stormbaan van RB Springkussens uit Klazienaveen.

 

Na enige voorbereiding konden in de loop van de avond de competities plaatsvinden. Er waren drie leeftijdsgroepen. De winnaars zijn uiteindelijk geworden:
6 - 8 jaar: Ronan Oost, 9- 12 jaar: Rens Fisscher en 13 jaar en ouder Rianne Hoesen. Allemaal van harte gefeliciteerd en veel plezier met jullie gewonnen prijs!

Morgen, vrijdag wordt een vol programma. Al rond de klok van 18.00 uur kan gestart worden voor de laatste baantjes.

Vanaf 18.50 uur zullen de talenten van Gym en Jazz vereniging UNIDOdemonstraties geven op het plateau tussen de baden. Alles onder begeleiding van een DJ. De DJ zal de hele avond de muziek verzorgen.

Vanaf 19.30 worden de medailles traditioneel uitgereikt door Yvonne Sterkenburgh-Exel. De eerste zal uitgereikt worden aan onze Frouktje die dit jaar voor de 49e keer deelneemt. Tussentijds zijn er diverse ronden van het Rad van Fortuin waar mooi prijzen te winnen zijn waaronder waardebonnen van Marskramer Emmer-Compascuum / Toys2Play / By Karin, Schomaker Mannenmode Grote MatenMaxi Wax en Kapsalon Jansen. Maar ook een Superronde waar een abonnement naar keuze voor 2020 gewonnen kan worden.

Om 20.00 uur maken wij bekend welke deelnemer van de Zwem4Daagse een abonnement voor 2020 heeft gewonnen....iedereen maakt kans hierop.

Er is lekker eten, drinken en gezellige muziek, dus komt allen morgen voor deze finale dag van de Zwem4Daagse in het mooiste Buitenbad van Drenthe.

 

Dag 5.

Het zit erop!

De Zwem4Daagse 2019 is weer een succes geweest.
Met maar liefst 271 deelnemers dit jaar konden we vandaag deze feestweek afsluiten. En wat was het gezellig.

 

Onder genot van een echte DJ konden onder andere de dames van Gym en Jazz vereniging UNIDO hun demonstraties geven op het midden terrein. De groepen 1 t/m 3, groep 4/5, groep 6 t/m 8, demogroep, Young Dancers, Divergent, United Streetforce met Infusion en de Revolution lieten zien dat Unido nog volop in beweging is. Dank jullie wel dames; het was een feest om jullie te zien dansen!

De laatste baantjes stonden natuurlijk ook in het teken van Frouktje Kuipers-Pool. Frouktje haalde onder grote belangstelling haar 49e medaille binnen. Gefeliciteerd met deze superprestatie! Maar natuurlijk iedereen gefeliciteerd met het behalen van zijn of haar medaille. Echt knap dat jullie dit ieder jaar weer volhouden.

De loterij was voor velen favoriet op het terras. Onder genot van broodjes gebakken kip, of braadworst en lekker drinken werden flink veel rondes gedraaid. Want er was ook wel wat te winnen. Waardebonnen van onze sponsor dit jaar Marskramer Emmer-Compascuum / Toys2Play / By Karin. Maar ook van Schomaker Mannenmode Grote MatenMaxi Wax en Kapsalon Jansen. De Superronde was een abonnement naar keuze voor 2020. Deze is gewonnen door Anneke Ahlen. Van harte gefeliciteerd met deze prijs.

Onder alle deelnemers van de Nationale Zwem4Daagse 2019 is ook een abonnement voor 2020 verloot. Deze is dit jaar gewonnen door kaartnummer 105.... Rika Grevink. Van harte gefeliciteerd Rika, je kan volgend jaar gratis zwemmen!
En daarmee zijn alle prijzen uitgedeeld en gaan we lekker het weekend in.

Iedereen die meegeholpen heeft aan deze week...DANK! Zonder jullie inzet kunnen we zo'n evenement niet realiseren!

Nog een weekje voorseizoen en dan begint de grote vakantie en is het zwembad ook iedere dag langer geopend.
Dus laat het mooie weer maar komen, want dan is er maar één plek waar je het beste kan zijn en dat is natuurlijk het mooiste Buitenbad van Drenthe!

 

Aankondiging:

De Nationale Zwem4Daagse gaat weer starten!

Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli gaat in het Openluchtzwembad van Emmer Compascuum de Nationale Zwem4daagse 2019 plaatsvinden. Iedereen kan meedoen en inschrijven.

Kinderen t/m 10 jaar moeten 250 meter (10 banen) en 11 jaar en ouder 500 meter (20 banen) per avond zwemmen om in aanmerking te komen voor de zwem4daagse medaille.

 

Er zijn twee starttijden dit jaar;
- 18.00 uur tot 18.45 uur is gereserveerd voor de ‘Ouders met kinderen’,
- 19.00 uur tot 19.45 uur is gereserveerd voor alle overige deelnemers.
Wij vragen iedereen bij inschrijving rekening te houden met de gekozen starttijd.

Let op! De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon. Dit is indien men inschrijft bij de kassa van het zwembad tot en met zondag 30 juni. De inschrijfkosten ná 30 juni of tijdens het evenement bedragen € 6,50 per persoon.
U kunt vanaf zondag 23 juni al uw inschrijfkaart bij de kassa van het zwembad kopen.

Onder alle deelnemers wordt op de slotdag (vrijdag) een abonnement naar keuze voor 2020 verloot. Ook kunnen alle deelnemers op vertoon van hun inschrijfkaart tot en met donderdag een gratis patatje afhalen bij de kiosk tijdens het evenement.

De komende week wordt meer bekendgemaakt over het volledige weekprogramma van dit evenement welke voor het 50e jaar plaatsvindt.

Ook voor de Nationale Zwem4daagse 2019 moet u dus in het mooiste buitenbad van Drenthe zijn!

 

Bericht 28 mei

 

Deze laatste week van Mei en de eerste week van Juni willen we de grote dontateursloop gaan houden. De bedoeling hiervan is dat in iedere straat van Emmer Compascuum aangebeld gaat worden. U kunt ook vaste donatuer worden als u dat wenst.

Er zal dus ook bij u aangebeld worden! De opbrengst van de actie gaat naar de renovatie van de baden. 

Help mee het mooiste Buitenbad van Drenthe in strand te houden want we hebben onze donateurs hard nodig!

 

 

Op zondag 27 mei hebben we de 10.000ste bezoeker van dit seizoen mogen ontvangen. Nietsvermoedend stond Nanda in de rij bij de kassa om bij binnenkomst hartelijk ontvangen te worden door het personeel.

Uit handen van Bestuurslid Remke Panman ontving Nanda haar badlaken aangeboden door het zwembad. Gefeliciteerd Nanda!!

Op naar de 20.000 in het mooiste buitenbad van Drenthe! 

****

Bericht 25 april 2018

Eindelijk is het zover!

Het zwembad is weer geopend en dat betekent dat jullie allemaal vanaf woensdag 25 april 13.00 uur welkom zijn. 
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer gratis toegang voor iedereen op deze eerste dag.

We hebben jullie een feestelijk seizoen beloofd en daarom gaan we meteen goed van start. Het terrein is feestelijk aangekleed en er is de hele middag een groot springkussen aanwezig voor de kleinere onder ons. Daarnaast nodigen wij jullie ook uit om het vernieuwde Peuterbad en Glijbaanbad uit te proberen. Het water is met minimaal 21 graden op temperatuur!

Nog steeds is er mogelijkheid om abonnementen met korting aan te vragen. Ook kunt u nog kinderen aanmelden voor zwemlessen A, B of C.

Wie zien u graag op deze openingsdag terug in het mooiste Buitenbad van Drenthe!

Facebook bericht van zwembad op 4 april 2018:

 

Eindelijk komt het zwemseizoen op gang. We kunnen met het aankomende mooie weer niet wachten om open te gaan. Zoals op de foto's te zien zijn de baden er al klaar voor. Nog niet helemaal op temperatuur, maar dat zal bij de opening door de ZON geregeld zijn. Althans, hier gaan we van uit.

Op 11 April is de eerste voorverkoop. Hier verder meer over.
Voordat we gaan beginnen met de verkoop van abonnementen willen wij jullie graag de volgende wijzigingen meedelen.

1. Tijdens het hoogseizoen is het zwembad OOK op zaterdag en zondag geopend vanaf 10.30 uur. Dus alle dagen geopend om 10.30 uur. Meer informatie over openingstijden kunt u vinden op onze website : www.zwembademmercompascuum.nl

2. Wij hebben besloten om met ingang van dit seizoen een nieuwe huisregel in te voeren. Het is vanaf 25 april niet meer toegestaan dat er gerookt kan worden bij het badgedeelte van ons complex. Dit houdt in dat er binnen de hekken van de baden niet meer gerookt mag worden. Zo maken we het zwemmen voor iedereen een rookvrij gebied. Wij rekenen erop dat iedereen zich aan deze regel gaat houden.

Nu de voorverkoop abonnementen. Op woensdagmiddag 11 April zal van 13.00 tot 16.30 uur de eerste voorverkoop plaatsvinden in het zwembad. Meer informatie over prijzen kunt u terug vinden op onze website www.zwembademmercompascuum.nl. Hier kunt u op de home pagina ook het nieuwe aanvraagformulier abonnementen voor 2018 downloaden.

Kom dus ook binnen tijdens de voorverkoopdagen in het mooiste buitenbad van Drenthe!

****

Bericht 3 April 2018

Op 25 april gaat het zwembad weer open!

 

Het is alweer bijna zover !!!

Na een intensieve renovatie van het Peuterbad en Glijbaanbad hebben we er komend seizoen wederom weer veel zin in.
Nog volop in de voorbereidingen kunnen we wel alvast aankondigen dat ons zwembad zal openen op 25 April om 13.00 uur.

Zoals jullie gewend zijn gaan we vóór de opening alvast starten met de verkoop van abonnementen. Deze zijn in de voorverkoop voordeliger. Dit is voor een gezinsabonnement maar liefst €20 korting en €10 korting voor de overige abonnementen.

Noteer maar vast in de agenda’s:

 

Op donderdagavond 19 april van 19.00 uur tot 20.30 uur zijn er voorverkoopavonden in ‘De Deele’ en in ‘De Stobbe’.

 

Ook gebruikers van de participatieregeling kunnen nu al abonnementen aanschaffen tegen voorverkoopprijzen.

Let op! Dit kan alleen tot en met 29 april.

 

Tijdens de voorverkoop en in de eerste week van opening kunnen ook kinderen ingeschreven worden voor de zwemlessen. Informatie over de zwemles en de prijzen kunnen bij het badpersoneel worden nagevraagd.

We houden jullie de komende weken op de hoogte van onze plannen voor deze zomer, want het gaat een bruisende zomer worden!!!

Dus kom ook deze zomer binnen in het mooiste buitenbad van Drenthe.

****

Zwembad Emmer-Compascuum steekt ton in renovatie

Geplaatst op donderdag 20 juli 2017 13:18 emmen.nu

 

 

Emmer-Compascuum - Het openluchtzwembad van Emmer-Compascuum krijgt een flinke make-over. De stichting van het bad wil het diepe bad, het glijbaanbad en het kinderbad renoveren. De kosten bedragen 97.500 euro.

 

De genoemde baden worden ontsierd door scheuren op de bodem en folie dat loslaat. Het familiebad is vorig jaar al opgeknapt.

De stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum neemt een derde van de genoemde kosten voor haar rekening, waarbij de vereniging het bedrag voor een deel betaalt uit eigen kas en een deel uit haar inbreng van eigen uren. Aan de gemeente Emmen is een subsidie van 38.000 euro gevraagd, waarvan de helft als lening.

 
****

Groot dorpsfeest levert zwembad Emmer-Compascuum geld op!

 

Het zwembad in Emmer-Compascuum krijgt steun uit onverwachte hoek. De stichting die in 2004 een dorpsfeest op touw zette, trekt de beurs.

Bijna 20.000 euro kan het bestuur van het openluchtbad van Emmer-Compascuum tegemoet zien. ,,Dat geld hadden we nog over van de viering van het 125-jarig bestaan van het dorp in 2004’’, zegt Harry Loves, voorzitter van de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum. ,,Dat is geld van het dorp. We hebben lange tijd gezocht naar een goede bestemming. Het moest iets zijn waar het hele dorp baat bij heeft. Om die reden vielen bijvoorbeeld de sportclubs af. Dan doe je toch maar een beperkte groep inwoners een plezier. Toen we in de krant lazen dat het openluchtbad de komende jaren enorm moet investeren, waren we er snel uit. Het geld zou naar het zwembad moeten gaan.’’

Als de bijna 20.000 euro is overgemaakt, kan de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum worden opgeheven. ,,De kas is dan helemaal leeg’’, zegt Loves. Het zwembad nabij het sportpark van voetbalclub CEC trekt per jaar tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers. Bestuurslid Paul Oost liet onlangs in Dagblad van het Noorden weten dat het bad de komende jaren voor zo’n 400.000 euro moet worden opgeknapt en vernieuwd. ,,De pompen en de verwarmings- en zuiveringsinstallatie dateren uit de jaren zestig. Het gaat om apparatuur die duidelijk haar beste tijd heeft gehad. Het is zeer de vraag hoe lang deze apparatuur het nog volhoudt’’, aldus Oost. In het diepe bad en het kleuterbassin moet op termijn een nieuwe folielaag komen.

Loves hoopt dat de gift van de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum andere instellingen en bedrijven stimuleert om ook royaal te zijn voor het zwembad.