Bericht 28 mei

 

Deze laatste week van Mei en de eerste week van Juni willen we de grote dontateursloop gaan houden. De bedoeling hiervan is dat in iedere straat van Emmer Compascuum aangebeld gaat worden. U kunt ook vaste donatuer worden als u dat wenst.

Er zal dus ook bij u aangebeld worden! De opbrengst van de actie gaat naar de renovatie van de baden. 

Help mee het mooiste Buitenbad van Drenthe in strand te houden want we hebben onze donateurs hard nodig!

 

 

Op zondag 27 mei hebben we de 10.000ste bezoeker van dit seizoen mogen ontvangen. Nietsvermoedend stond Nanda in de rij bij de kassa om bij binnenkomst hartelijk ontvangen te worden door het personeel.

Uit handen van Bestuurslid Remke Panman ontving Nanda haar badlaken aangeboden door het zwembad. Gefeliciteerd Nanda!!

Op naar de 20.000 in het mooiste buitenbad van Drenthe! 

****

Bericht 25 april 2018

Eindelijk is het zover!

Het zwembad is weer geopend en dat betekent dat jullie allemaal vanaf woensdag 25 april 13.00 uur welkom zijn. 
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer gratis toegang voor iedereen op deze eerste dag.

We hebben jullie een feestelijk seizoen beloofd en daarom gaan we meteen goed van start. Het terrein is feestelijk aangekleed en er is de hele middag een groot springkussen aanwezig voor de kleinere onder ons. Daarnaast nodigen wij jullie ook uit om het vernieuwde Peuterbad en Glijbaanbad uit te proberen. Het water is met minimaal 21 graden op temperatuur!

Nog steeds is er mogelijkheid om abonnementen met korting aan te vragen. Ook kunt u nog kinderen aanmelden voor zwemlessen A, B of C.

Wie zien u graag op deze openingsdag terug in het mooiste Buitenbad van Drenthe!

Facebook bericht van zwembad op 4 april 2018:

 

Eindelijk komt het zwemseizoen op gang. We kunnen met het aankomende mooie weer niet wachten om open te gaan. Zoals op de foto's te zien zijn de baden er al klaar voor. Nog niet helemaal op temperatuur, maar dat zal bij de opening door de ZON geregeld zijn. Althans, hier gaan we van uit.

Op 11 April is de eerste voorverkoop. Hier verder meer over.
Voordat we gaan beginnen met de verkoop van abonnementen willen wij jullie graag de volgende wijzigingen meedelen.

1. Tijdens het hoogseizoen is het zwembad OOK op zaterdag en zondag geopend vanaf 10.30 uur. Dus alle dagen geopend om 10.30 uur. Meer informatie over openingstijden kunt u vinden op onze website : www.zwembademmercompascuum.nl

2. Wij hebben besloten om met ingang van dit seizoen een nieuwe huisregel in te voeren. Het is vanaf 25 april niet meer toegestaan dat er gerookt kan worden bij het badgedeelte van ons complex. Dit houdt in dat er binnen de hekken van de baden niet meer gerookt mag worden. Zo maken we het zwemmen voor iedereen een rookvrij gebied. Wij rekenen erop dat iedereen zich aan deze regel gaat houden.

Nu de voorverkoop abonnementen. Op woensdagmiddag 11 April zal van 13.00 tot 16.30 uur de eerste voorverkoop plaatsvinden in het zwembad. Meer informatie over prijzen kunt u terug vinden op onze website www.zwembademmercompascuum.nl. Hier kunt u op de home pagina ook het nieuwe aanvraagformulier abonnementen voor 2018 downloaden.

Kom dus ook binnen tijdens de voorverkoopdagen in het mooiste buitenbad van Drenthe!

****

Bericht 3 April 2018

Op 25 april gaat het zwembad weer open!

 

Het is alweer bijna zover !!!

Na een intensieve renovatie van het Peuterbad en Glijbaanbad hebben we er komend seizoen wederom weer veel zin in.
Nog volop in de voorbereidingen kunnen we wel alvast aankondigen dat ons zwembad zal openen op 25 April om 13.00 uur.

Zoals jullie gewend zijn gaan we vóór de opening alvast starten met de verkoop van abonnementen. Deze zijn in de voorverkoop voordeliger. Dit is voor een gezinsabonnement maar liefst €20 korting en €10 korting voor de overige abonnementen.

Noteer maar vast in de agenda’s:

 

Op donderdagavond 19 april van 19.00 uur tot 20.30 uur zijn er voorverkoopavonden in ‘De Deele’ en in ‘De Stobbe’.

 

Ook gebruikers van de participatieregeling kunnen nu al abonnementen aanschaffen tegen voorverkoopprijzen.

Let op! Dit kan alleen tot en met 29 april.

 

Tijdens de voorverkoop en in de eerste week van opening kunnen ook kinderen ingeschreven worden voor de zwemlessen. Informatie over de zwemles en de prijzen kunnen bij het badpersoneel worden nagevraagd.

We houden jullie de komende weken op de hoogte van onze plannen voor deze zomer, want het gaat een bruisende zomer worden!!!

Dus kom ook deze zomer binnen in het mooiste buitenbad van Drenthe.

****

Zwembad Emmer-Compascuum steekt ton in renovatie

Geplaatst op donderdag 20 juli 2017 13:18 emmen.nu

 

 

Emmer-Compascuum - Het openluchtzwembad van Emmer-Compascuum krijgt een flinke make-over. De stichting van het bad wil het diepe bad, het glijbaanbad en het kinderbad renoveren. De kosten bedragen 97.500 euro.

 

De genoemde baden worden ontsierd door scheuren op de bodem en folie dat loslaat. Het familiebad is vorig jaar al opgeknapt.

De stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum neemt een derde van de genoemde kosten voor haar rekening, waarbij de vereniging het bedrag voor een deel betaalt uit eigen kas en een deel uit haar inbreng van eigen uren. Aan de gemeente Emmen is een subsidie van 38.000 euro gevraagd, waarvan de helft als lening.

 
****

Groot dorpsfeest levert zwembad Emmer-Compascuum geld op!

 

Het zwembad in Emmer-Compascuum krijgt steun uit onverwachte hoek. De stichting die in 2004 een dorpsfeest op touw zette, trekt de beurs.

Bijna 20.000 euro kan het bestuur van het openluchtbad van Emmer-Compascuum tegemoet zien. ,,Dat geld hadden we nog over van de viering van het 125-jarig bestaan van het dorp in 2004’’, zegt Harry Loves, voorzitter van de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum. ,,Dat is geld van het dorp. We hebben lange tijd gezocht naar een goede bestemming. Het moest iets zijn waar het hele dorp baat bij heeft. Om die reden vielen bijvoorbeeld de sportclubs af. Dan doe je toch maar een beperkte groep inwoners een plezier. Toen we in de krant lazen dat het openluchtbad de komende jaren enorm moet investeren, waren we er snel uit. Het geld zou naar het zwembad moeten gaan.’’

Als de bijna 20.000 euro is overgemaakt, kan de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum worden opgeheven. ,,De kas is dan helemaal leeg’’, zegt Loves. Het zwembad nabij het sportpark van voetbalclub CEC trekt per jaar tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers. Bestuurslid Paul Oost liet onlangs in Dagblad van het Noorden weten dat het bad de komende jaren voor zo’n 400.000 euro moet worden opgeknapt en vernieuwd. ,,De pompen en de verwarmings- en zuiveringsinstallatie dateren uit de jaren zestig. Het gaat om apparatuur die duidelijk haar beste tijd heeft gehad. Het is zeer de vraag hoe lang deze apparatuur het nog volhoudt’’, aldus Oost. In het diepe bad en het kleuterbassin moet op termijn een nieuwe folielaag komen.

Loves hoopt dat de gift van de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum andere instellingen en bedrijven stimuleert om ook royaal te zijn voor het zwembad.