Het zwembad is gelegen nabij de sportvelden, recreatievijver en het in ere herstelde riviertje "de Runde". Het geheel wordt omsloten door hoge bebossing. Het badwater wordt door 55 zonnecollectoren verwarmd. Hiermee is het zwembad een van de milieu-vriendelijkste zwembaden in Nederland. Het zwembad is zich hierin nog aan het door ontwikkelen met verschillende partners, wat zich moet gaan uiten in de verbouwingen de komende jaren. De baden zijn voorzien van zachte kunststof folie en zijn rondom betegeld.

 

Voor een overzicht van het zwembad kunt u teruggaan naar de home-side van deze pagina. Hier staat een introductiefilmpje van een algehele impressie van ons zwembad.

 

Details van ons zwembad:

het peuterbad met spuitclown (30 cm diep)

het familiebad met spuitdouche, watergordijn en bubbelbank (30 - 120 cm)

het diepe bad 25 meter lang, met 1 meter en 3 meter duikplank (140 - 300 cm diep)

een 30 m lange glijbaan die uitkomt in een apart glijbaan bad (120 cm diep)

de grote zonneweide, met daarbij beachvolleybalvelden en een voetbalveld

de kiosk met gezellig terras en kinderspeeltoestellen

voldoende kleedruimte, toiletten en verwarmde douches

 

Het Peuterbad

Het bad met in het midden een spuitclown is 8 x 8 meter (achtoek) en 30 cm diep. Het bad is rondom gemaakt met trappen zodat het voor eenieder toegankelijk is. Peuters en kleuters kunnen op de rand van de trap genieten van het bad en eventueel spelen met eigen speelgoed. Voor de ouders/begeleiders zijn er zit/ligstoelen aanwezig als/wel parasols.

 

 

Het familiebad

Het bad is 14 x 45 meter groot en heeft een diepte van 30-120 cm.

Het bad wordt gescheiden door middel van een kurk-kabel waar het 90 cm diep is. In het diepere gedeelte is een bubbelbank, spuitdouche en watergordijn dat door het badpersoneel wordt bediend.

Langs het bad zijn zit- en ligstoelen aanwezig, als wel parasols.

 

Het Diepe bad

Het bad, met een diepte van 140-300 cm, is alleen toegankelijk voor de gediplomeerde zwemmer. Onder de twee duikplanken bevindt zich een duikkuil van 350 cm diep.. Het bad is 25 meter lang

 

30 m lange glijbaan en glijbaanbad 

De glijbaan komt uit in een apart bad van 120 cm diep. Kinderen zonder diploma mogen alleen onder begeleiding van een ouder/begeleider van de glijbaan. Verder is de glijbaan toegankelijk voor de gediplomeerde zwemmer.

 

De zonneweide

De zonneweide, met een enkele grote boom, is 60 x90 m groot en biedt volop gelegenheid tot zonnen en sporten.

In een aparte hoek zijn twee beachvolleybalvelden en voetbalveld aangelegd. In de nabijheid van de zonneweide zijn enkele tafeltennistafels aanwezig.