December 2019 - We kunnen met trots meedelen dat wij op ons ons complex onerhand zijn overgestapt naar pelletkachels. Dit houdt in dat wij vanaf heden dus geen GAS meer verbruiken. In tijden van duurzaamheid en bewustwording een grote stap voor het dorp en het Openluchtzwembad!
Op de bijgevoegde foto's is te zien hoe eea er uitziet.
Met dank aan Daktechniek Drenthe, Jan JP,  van der Ploeg Bouwgroep en Bouwbedrijf JMP te Emmer Compascuum voor de realisatie en bijdrage!

 

Ook zijn we onderhand al druk bezig om de gekregen spullen uit de oude Aquarena te plaatsen. Op de foto's is te zien dat met ingang van volgend seizoen gebruik gemaakt kan worden van de lockers! Dank voor de vrijwilligers die dit allemaal weer in orde maken!

21 Augustus 2019

Drenthe Bommetje 2019 evenement op vrijdag 23 augustus in het Openluchtzwembad Emmer Compascuum

 

Vrijdag 23 augustus wordt gestart om 18.00 uur met het jaarlijkse Drenthe Bommetje. 
In verschillende leeftijdscategorieën (maar ook een DUO sprong) kan gestreden worden voor de eeuwige roem en een mooie trofee. De kosten zijn € 1,00 per persoon.

 

Inschrijven kan tot vrijdagmiddag bij het badpersoneel in het zwembad. Buiten EC mag dit via de mail. Omdat we ook graag veel deelnemers uit de regio erbij willen hebben, zouden wij jullie willen vragen dit bericht zo veel mogelijk te delen onder jullie vrienden op FB.

Het programma is als volgt:
18.00 uur 1e sprong 
- 5 t/m 10 jaar
- 11 t/m 15 jaar
- 16 jaar en ouder
- DUO Springen
ca. 18:30 uur PAUZE (Even wat eten)
ca. 19.15 uur 2e sprong
- Tweede sprong binnen alle categorieën 
Prijsuitreiking ca 20.00 uur

Ook bij dit evenement zullen er andere activiteiten binnen ons complex plaatsvinden. In de pauze kan iedereen weer meedoen met het bekende Rad van Fortuin. Diverse prijzen zijn te winnen waaronder een abonnement naar keuze voor 2020!.

Het Drenthe Bommetje en diverse prijzen bij het Rad van Fortuin zijn mede mogelijk gemaakt door Maxi Wax, Kapsalon Jansen en Schomaker Mannenmode.

Je kan je tot een half uur voor de start nog aanmelden om mee te doen. Je mag ook een mail sturen om je aan te melden, betalen kan dan bij binnenkomst. Stuur een e-mail naar zwembadcompas@hotmail.com met je naam en leeftijd, en je wordt aan de deelnemerslijst toegevoegd.

 

14 Augustus 2019 -  Wow! Super leuk! Wat gaaf!.......
Dat waren onder andere de reacties van de kinderen over de geboden activiteiten in het Openluchtzwembad van Emmer Compascuum. En dat was het ook!

Wat hebben ze genoten van de 'klim-glij baan' in het diepe bad. Ze waren er niet weg te krijgen. Ook de waterschoenen in het familiebad en 'Snel naar de Bel' in het glijbaanbad heeft ons en de kinderen een overvolle middag bezorgd.
Het mooie weer zorgde voor extra vreugde in het water. We hebben veel nieuwe gezichten gezien, en hopen deze de komende periode, of volgend jaar, weer terug te zien in ons Openluchtzwembad. Tussen al het waterspelen door werden kinderen geschminkt of konden ze zich uitleven op het springkussen.

 

De winnaars van 'Snel naar de Bel' waren respectievelijk Rowan Jansen en Rens Fischer! Gefeliciteerd met jullie prijs!
Op de 'klim-glij baan' zijn ook competities geweest. In de categorie t/m 9 jaar heeft Chelsey Niemeijer de titel in de wacht gesleept. De categorie 10-15 jaar werd gewonnen door Rowan Jansen en 16 jaar en ouder was een clean-sweep voor Nick Timmer. Allen van harte gefeliciteerd!

Voor meer foto's kunt u ook kijken op : https://emmercourant.nl/…/spelletjesmiddag-valt-in-de-smaak…

Al met al een fantastische dag en iedereen die hier aan heeft bijgedragen in welke vorm dan ook.....bedankt!

 

13 Augustus 2019

 

Gratis Spelmiddag op woensdag 14 Augustus!

En dus ook gratis toegang tot het zwembad....

 

Ja, want ook wij zijn het mindere weer deze maand een beetje zat en willen daarom, op die ene dag waar ZON verwacht gaat worden, wat leuks gaan organiseren.

Zoals op de foto’s te zien is komt er een heuse ‘Klimglij Helling’ in het diepe bad. Dus geen competitie stormbaan op het veld maar in het water!
In het familiebad kan er speciaal met waterschoenen gelopen worden over het water. Bij de glijbaan komt een competitie ‘snel naar de bel’.
Bij al deze activiteiten zijn ook nog leuke prijsjes te winnen voor de kampioenen!

 

Kinderen kunnen zich laten schminken van 13.00 uur tot 14.00 uur, en voor de allerkleinsten is er ook de hele middag een springkussen aanwezig.

Om het feest nog completer te maken passen we ook de prijzen in onze Kiosk aan. Alles wat normaal meer kost dan € 1,00 gaat nu verkocht worden voor…. € 1,00 !
Patat, snacks, frisdranken, ijs..alleen deze middag voor € 1,00

Het Openluchtzwembad is op deze dag GRATIS toegankelijk voor iedereen van 13.00 uur tot 18.00 uur. Dus neem je vader, moeder, broer, zus, oom, tante, oma of opa mee om gratis kennis te maken met het Openluchtzwembad van Emmer Compascuum.

29 mei 2019

 

Zoals jullie al weten hebben we tijdens de Sportmarkt 2019 een zwembadlift van Tiltechniek Waalwijk voor minder validen gepresenteerd. Afgelopen weekend hebben wij echt alle faciliteiten in gebruik kunnen nemen – en met SUCCES - !

Op de foto’s is te zien dat wij beschikken over een speciaal ingerichte kleedruimte voorzien van o.a. douche, toilet en elektrische aankleedtafel. Na het omkleden wordt de persoon met speciale bad rolstoel naar het zwembad gebracht. Met behulp van de badlift is er mogelijkheid om te zwemmen in het familiebad. Over enkele weken wordt deze lift ook aangeboden voor gebruik in het diepe bad (zwemdiploma verplicht). Tijdens het zwemmen kan gebruik gemaakt worden van alle beschikbare hulpmiddelen waaronder: flexi-beams, matten, dumballs etc. Als het zwemmen erop zit, wordt de persoon m.b.v. de badlift uit het bad gehaald en vervolgens teruggebracht naar de kleedruimte, of het terras voor een lekker kopje koffie.

Nu wij dit kunnen aanbieden zou het natuurlijk fantastisch zijn als meer minder validen hier gebruik van willen maken en dat kan……

Om professionele begeleiding te kunnen aanbieden zijn er wel een aantal voorwaarden:
* Er wordt een speciale ‘appgroep’ aangemaakt waarin men het zwemmen kan aankondigen/aanvragen voor een specifiek moment. Dit is noodzakelijk zodat wij naast de specifieke begeleiding óók toezichthouders moeten gaan inplannen voor de overige gasten in ons bad. Ook is het voor ons van belang om alle benodigdheden klaar te zetten voordat men gebruik wenst te maken van deze faciliteiten.
* Indien men tijdens openingstijd wenst te zwemmen dient dit ivm voorbereidingen aangekondigd te worden. 
* Er zijn GEEN extra kosten verbonden aan het gebruik maken van de faciliteiten en eventuele openstelling zwembad. Indien men in het bezit is van een abonnement (€ 60,00) of een losse dagkaart (€ 4,00) heeft u toegang tot alles. Begeleider(s) mogen gratis naar binnen.

Hoe meld u zich aan?
Stuur een email naar zwembadcompas@hotmail.com met uw gegevens (naam, woonplaats en 06-nummer) en wij nemen contact met u op. Ook voor vragen kunt u op dit email adres terecht.

Dus NU kan ook echt iedereen in het mooiste Buitenbad van Drenthe zijn.

Wij zijn er trots op!

 

******16 maart 2019******

 

Het Openluchtzwembad van Emmer Compascuum is aangemeld bij NLDOET van het Oranje Fonds voor 2019!

Dit houdt in dat op zaterdag 16 maart 2019 van 9,30 tot 16.00 uur ons complex open staat voor vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.
We draaien al jaren bijna alleen op vrijwilligers. Ook deze winter zijn we zelf wederom hard bezig om er tiptop uit te zien voor komend seizoen, maar er moet nog heel veel gebeuren.

We hebben jullie hulp deze dag dus ook hard nodig. Schoonmaken, tuinieren, bestrating, schilderwerk, tegels onkruidvrij maken, ramen lappen etc....er is genoeg te doen.

Indien jullie bereid zijn een bijdrage te doen, om zorg te dragen dar het mooiste buitenbad van Drenthe deze titel eer aan doet, kan je je via onderstaande link aanmelden.

Misschien bevalt het je zo goed dat we je als vaste vrijwilliger mogen verwelkomen, want ook komend seizoen hebben we deze hard nodig!

Tot 16 maart in het (door jullie gerealiseerde) mooiste buitenbad van Drenthe!

Helaas wordt de afbeelding niet getoond, maar ook via deze link kunt u zieh aanmelden https://www.nldoet.nl/klus/schoonmaken-tuinieren…

****16 november 2018****

Na een top seizoen 2018 is op 16 november tijdens het Prinsenbal van carnavalsvereniging 'De Kainbongels', de Kainbongel Award 2018 toegekend aan alle vrijwilligers van het Openluchtzwembad Emmer Compascuum!!

Zoals gezegd in de toespraak; Het seizoen had nooit zo mooi kunnen zijn door inzet van 'alle vrijwilligers' van ons Openluchtzwembad maar mede dankzij de trouwe support van alle bezoekers aan ons bad! Dank dank dank voor deze waardering...het is de kers op de taart voor 2018!!!

Dank aan Carnavalsvereniging De Kainbongels voor deze waardering!

 

Vrijdag 31 augustus *****

En we gaan knallend het seizoen afsluiten! 

Het was al aangekondigd, maar zaterdag 1 september is toch echt de laatste dag dat badmeester Wim op het zwembad werkzaam is. Badmeester Wim gaat na 16 jaar genieten van zijn welverdiende pensioen. Hij wil dit afscheid graag met jullie delen en nodigt daarom iedereen uit om morgenmiddag naar het Openluchtzwembad te komen.

We weten dat er StreetParade is in het dorp, maar nodigen toch iedereen uit om even langs te komen om Badmeester Wim gedag te zeggen na al deze jaren.En na dit bezoek gaat niemand met lege handen naar huis........

Het Openluchtzwembad is gratis toegankelijk voor iedereen. We gaan om 13.00 uur open. Bij binnenkomst zal iedereen een cadeautje krijgen en een gratis lot voor de grote loterij aan het einde van het programma.

Badmeester Wim zal zelf ook cadeaus aan iedere bezoeker uitdelen en daarna kunt u even zitten op ons terras om onder het genot van gratis snoep voor de kinderen of koffie met appeltaart te genieten van ons mooie buitenbad.

In en om het bad is er ook het nodige te vieren. 'Lopen over water' in het diepe bad, en eindelijk mogen de kinderen los gaan met 'IJsco slaan' in het familiebad. Er komt een speciale editie van 'Stuiverduiken' en later in de middag zal met medewerking van de Brandweer van Emmer Compascuum het zwembad bijgevuld worden. Want probeer maar eens over het familiebad heen te lopen als aan beide kanten de Brandweer zijn best doet je het bad in te spuiten. Ook is er de hele middag een springkussen aanwezig.

Rond 16.30 wordt het feest afgesloten met de trekking van de gratis loterij. Ook wie niet hierbij aanwezig kan zijn, kan zijn of haar lot achterlaten met gegevens, dus iedere bezoeker blijft meedoen. Er is een abonnement naar keuze te winnen voor 2019, 'De enige echte Badmeesterschoenen van 2018 (wie wil deze niet?), Ballen, waardebonnen van Schomaker mannenmode, MaxiWax, Marskramer en vele andere prijzen!! Dank aan alle sponsors hiervoor.

Het seizoen 2018 zal om ca 17.00 uur door Badmeester Wim afgesloten worden!

Dus kom op zaterdag 1 september naar het mooiste buitenbad van Drenthe voor het afsluiten van een spetterend seizoen en om Badmeester Wim persoonlijk te bedanken voor alles wat hij in al die jaren voor ons zwembad heeft gedaan!!!!!

De 40.000ste bezoeker is binnen!

De vijf-jarige Olivier kwam vanmorgen voor zijn zwemles en was totaal beduusd op deze vroege morgen de 40.000ste bezoeker van dit seizoen te zijn want hier was niet op gerekend!

Uit handen van Frouktje Kuiper, coördinatrice van de kassa, heeft Olivier een cadeaubon van € 100,00 van de Marskramer ontvangen. Gefeliciteerd Olivier en dank je wel Marskramer Emmer-Compascuum voor het beschikbaar stellen van dit cadeau!.

Het duurde even de afgelopen twee weken maar het mooie weer laat ons gelukkig niet in de steek en we zijn dus nu de 40.000 gepasseerd. En we gaan gewoon door....

Noteer maar vast in de agenda's; Op vrijdag 24 augustus organiseren wij het Drenthe Bommetje 2018!. Details volgen vrijdag 17 augustus op FB en de website.

Kom dus ook de laatste weken nog genieten van het mooiste buitenbad van Drenthe!

Jaaaaaaa!!! De 30.000ste bezoeker is binnen!

op 24 juli hebben we tijdens deze warme, drukke dagen onze 30.000ste bezoeker van dit seizoen mogen verwelkomen.

Debbie kwam samen met Lindy langs de kassa en heeft hiermee een heerlijk gezins-diner van 'Eeterij Bie't Klain Draaigie' aangeboden gekregen namens hetzelfde gezellige eetcafé aan het Hoofdkanaal in Emmer Compascuum. Uit handen van Truus, onze coördinatrice van de kiosk, kreeg Debbie de waardebon aangeboden. Gefeliciteerd, en nogmaals 'Eeterij Bie't Klain Draaigie' dank jullie wel voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Bericht 3 juli :

 

De 20.000ste bezoeker is binnen!. Wow wat is dat snel gegaan. Manon uit Emmer Compascuum melde zich vandaag op 2 juli als deelnemer van de Nationale Zwem4daagse en werd blij verrast. Uit handen van Chef-Badmeester Wim heeft Manon een abonnement naar keuze voor 2019 ontvangen. Deze prijs is dit jaar gesponsord door Bouwbedrijf 'JMP' uit Emmer Compascuum. Gefeliciteerd Manon!

Bericht 6 juli:

 

De Nationale Zwem4Daagse in ons zwembad zit erop! De succesweek met 273 deelnemers is op 6 juli tot een einde gekomen. Lees het volledige verslag per dag met bijbehorende foto's onder de gele button 'Zwem4Daagse'.