Zwembad Emmer-Compascuum steekt ton in renovatie

Geplaatst op donderdag 20 juli 2017 13:18 emmen.nu

 

 

Emmer-Compascuum - Het openluchtzwembad van Emmer-Compascuum krijgt een flinke make-over. De stichting van het bad wil het diepe bad, het glijbaanbad en het kinderbad renoveren. De kosten bedragen 97.500 euro.

 

De genoemde baden worden ontsierd door scheuren op de bodem en folie dat loslaat. Het familiebad is vorig jaar al opgeknapt.

De stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum neemt een derde van de genoemde kosten voor haar rekening, waarbij de vereniging het bedrag voor een deel betaalt uit eigen kas en een deel uit haar inbreng van eigen uren. Aan de gemeente Emmen is een subsidie van 38.000 euro gevraagd, waarvan de helft als lening.

 
 

 

****************************************************************************************

Groot dorpsfeest levert zwembad Emmer-Compascuum geld op!

 

Het zwembad in Emmer-Compascuum krijgt steun uit onverwachte hoek. De stichting die in 2004 een dorpsfeest op touw zette, trekt de beurs.

Bijna 20.000 euro kan het bestuur van het openluchtbad van Emmer-Compascuum tegemoet zien. ,,Dat geld hadden we nog over van de viering van het 125-jarig bestaan van het dorp in 2004’’, zegt Harry Loves, voorzitter van de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum. ,,Dat is geld van het dorp. We hebben lange tijd gezocht naar een goede bestemming. Het moest iets zijn waar het hele dorp baat bij heeft. Om die reden vielen bijvoorbeeld de sportclubs af. Dan doe je toch maar een beperkte groep inwoners een plezier. Toen we in de krant lazen dat het openluchtbad de komende jaren enorm moet investeren, waren we er snel uit. Het geld zou naar het zwembad moeten gaan.’’

Als de bijna 20.000 euro is overgemaakt, kan de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum worden opgeheven. ,,De kas is dan helemaal leeg’’, zegt Loves. Het zwembad nabij het sportpark van voetbalclub CEC trekt per jaar tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers. Bestuurslid Paul Oost liet onlangs in Dagblad van het Noorden weten dat het bad de komende jaren voor zo’n 400.000 euro moet worden opgeknapt en vernieuwd. ,,De pompen en de verwarmings- en zuiveringsinstallatie dateren uit de jaren zestig. Het gaat om apparatuur die duidelijk haar beste tijd heeft gehad. Het is zeer de vraag hoe lang deze apparatuur het nog volhoudt’’, aldus Oost. In het diepe bad en het kleuterbassin moet op termijn een nieuwe folielaag komen.

Loves hoopt dat de gift van de Stichting Feestweek 125 jaar Emmer-Compascuum andere instellingen en bedrijven stimuleert om ook royaal te zijn voor het zwembad.