Een succes op de Sportmarkt 2019!

 

Wat een heerlijke sportieve dag hebben we vandaag gehad tijdens de Sportmarkt 2019 van Emmer Compascuum.

Om 13.00 uur werd officieel de Sportmarkt in het kader van Sportief en Gezond geopend door Wethouder Guido Rink. Om ook de doelgroep minder valide personen meer toegankelijkheid te geven tot het zwembad zijn er afgelopen jaar voorzieningen gebouwd.

De nieuwe kleed- en doucheruimte werd officieel door Wethouder Rink tezamen met Yvonne Sterkenburgh-Exel geopend. Yvonne heeft zich met o.a. Sedna ingespannen om dit realiseren. En dat is gelukt!

Het enige dat nu nog zou ontbreken is een badlift. Hier zijn alle partijen al een tijd mee bezig om de financiën rond te krijgen. De verassing was groot toen de wethouder bekend maakte dat de aanwezigheid van een badlift voor het Openluchtzwembad een feit is. Dank iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Nu kunnen we de minder validen alles bieden wat ons zwembad heeft!
Na een dankwoord aan de vrijwilligers die alles operationeel hebben kunnen maken kon de Sportmarkt dan officieel beginnen.

De Sportmarkt Sportief & Gezond Emmer Compascuum werd dit jaar mede mogelijk gemaakt vanuit het stimuleringsfonds van Rabobank Emmen-Coevorden. Super bedankt hiermee! De Buurtsportcoaches Emmen Kwadrant Één hebben alles in het werk gezet om dit evenement mogelijk te maken..

Veel sportverenigingen uit Emmer Compascuum konden demonstraties geven van het beste in hun club. Zo was er Gym en Jazz vereniging UNIDO, HV DOS, VV CEC Zaterdag 2, Bootcamp Drenthe Emmen en ga maar door......maar ook Sedna, Rode Kruis, Trans. Naast sportief dus ook ook informatief.

Het was iets minder druk als vorig jaar maar gelukkig ook iets minder warm! Hierdoor konden de bezoekers meer meedoen met alle geboden activiteiten. En daar doen we het allemaal voor!

Mochten de verenigingen nog beeldmateriaal hebben dan deze graag mailen naar zwembadcompas@hotmail.com. Dan kunnen wij dit hierbij plaatsen.

Grote dank aan alle verenigingen die een bijdrage hebben geleverd aan deze dag. Sponsors waaronder Boni Emmercompascuum, Sligro, Rabobank Emmen-Coevorden, Kor Vos en natuurlijk alle vrijwilligers!