Alle informatie inzake Zwem4Daagse 2018:

De Nationale Zwem4Daagse gaat weer starten!

Van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli gaat in het Openluchtzwembad van Emmer Compascuum de Nationale Zwem4daagse 2018 plaatsvinden. Iedereen kan meedoen en inschrijven.

 

Kinderen t/m 10 jaar moeten 250 meter (10 banen) en 11 jaar en ouder 500 meter (20 banen) per avond zwemmen om in aanmerking te komen voor de zwem4daagsemedaille. Er moet op vier van de vijf beschikbare avonden gezwommen worden. Indien uw kind nog niet in het bezit is van een zwemdiploma, kan in overleg met het badpersoneel besloten worden of uw kind ook mag meedoen.

Er zijn drie starttijden dit jaar;
- 17.45 uur tot 18.15 uur is gereserveerd voor de ‘Ouders met kinderen’,

- 18.30 uur tot 19.00 uur is gereserveerd voor de  'rustig aan' banenzwemmers,

- 19.00 uur tot 19.30 uur is gereserveerd voor alle overige deelnemers.

Wij vragen iedereen bij inschrijving rekening te houden met de gekozen starttijd.

 

Let op! De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon. Dit is indien men inschrijft bij de kassa van het zwembad tot en met zaterdag 30 juni. De inschrijfkosten ná 30 juni of tijdens het evenement bedragen € 6,50 per persoon.

Onder alle deelnemers wordt op de vrijdag een abonnement naar keuze voor 2019 verloot. Ook kunnen alle deelnemers op vertoon van hun inschrijfkaart tot en met donderdag een gratis patatje afhalen bij de kiosk. Er is voor iedere deelnemer een gratis ijsje af te halen bij de kiosk tijdens het evenement. Deze is beschikbaar gesteld door Regiobank - Herder Verzekeringen in Emmer Compascuum.

 

Weekprogramma:

Naast het zwemmen zijn er in deze week nog veel meer leuke activiteiten in ons zwembad.

Dinsdag 3 juli kan je de slagkooi in en honkballen met ‘The Bedrocks’.

Woensdag 4 juli is er 'smiddags duiken vanuit Bredeschool met 'Go Dive' en is er een buikglijbaan van 18 meter op het terrein.

Donderdag 5 juli kan je duiken met ‘Dive Center Atlantis.

Vrijdag 6 juli is de grote finale dag en zijn er dansdemonstraties van 'Unido' , waarbij ook de medailles uitgereikt gaan worden.

Iedere dag zal er een springkussen van RB Springkussenverhuur aanwezig zijn voor de allerkleinsten onder ons.

Op 6 juli is er het Rad van Fortuin waar leuke prijzen te winnen zijn waaronder bonnen voor autowassen van Maxi Wax, kappersbonnen van Kapsalon Jansen, bonnen voor 'Schomaker Mannenmode', voetballen en nog veel meer andere leuke prijzen. Ook is er de superronde waar wederom een abonnement voor 2019 te winnen is.

 

De scholen:

De basisschool met procentueel de meeste deelnemers aan de zwem4daagse zal ook dit jaar weer de winnaar worden van ‘de Grote Wisselbeker'. Dus informeer ook je medeklasgenoten om mee te gaan doen. Het is voor iedereen belangrijk om bij inschrijving al aan te geven naar welke school jouw stem gaat!

 

Dus kom naar het zwembad en schrijf je in voor de zwem4daagse 2018. Dit kan niet op FB maar moet echt bij de kassa gebeuren.

 

Veel zwemplezier allemaal


Hieronder een overzicht van de Nationale Zwem4Daagse per dag met het Facebook bericht erbij.

 

Dag 1 : 2 juli .

 

Zo hadden we gepland om een mooi verslag te maken van de 1e dag van de Zwem4daagse maar dat schuiven we even door naar morgen. Wat we wel alvast over de Zwem4daagse kwijt willen is een foto (niet echt scherp, maar dus prima in het kader van privacywet) en er hebben zich onderhand al 260 (!) deelnemers aangemeld. En hier kan morgen nog wel wat bij komen. Dank jullie wel allemaal en wat gaan we er een mooie week van maken.

Want tijdens de binnenkomst van de Zwem4daagse deelnemers konden wij onze 20.000ste bezoeker van dit seizoen verwelkomen!. Manon uit Emmer Compascuum was de gelukkige en uit handen van Chef-Badmeester Wim heeft zij een abonnement naar keuze voor 2019 mogen ontvangen. Deze is dit jaar aangeboden door Bouwbedrijf 'JMP' uit Emmer Compascuum. Gefeliciteerd Manon!

Morgen zullen wij meer over de Zwem4daagse berichten. Met name de geplande extra activiteiten eromheen willen we jullie niet onthouden. Op dinsdag kunt u alvast een balletje slaan in de slagkooi van Soft en Honkbalvereniging 'Bedrocks' uit Emmen.

Succes met het zwemmen van de baantjes in het mooiste buitenbad van Drenthe!

Dag 2 : 3 juli

 

En de 2e zwemdag zit er al weer op. Onder genot van het prachtige zomerweer hebben de deelnemers van de Zwem4Daagse hun banen gezwommen.

De inschrijving is vanaf nu gesloten en dat betekent dat er maar liefst 273 deelnemers meedoen aan de Nationale Zwem4daagse 2018 in ons zwembad. Wat een superscore!
En nu gaat het door zoveel inschrijvingen heel spannend worden welke basisschool uit Emmer-Compascuum naar huis gaat met de overwinning. Vrijdag tijdens de grote afsluiting zal bekend worden wie dat is. Dan gaan we ook bekendmaken wie van alle deelnemers een abonnement naar keuze wint voor het seizoen 2019.

Op het programma van vandaag stond het balletje slaan met de 'Bedrocks' uit Emmen. De slagkooi was voor iedereen toegankelijk en daar is ook veel gebruik van gemaakt. Helaas heeft een kind een bal op zijn duim gekregen; alle beterschap en we hopen dat de pijn snel weg is. Volgend jaar gaan we de 'Bedrocks' natuurlijk weer terugzien tijdens ons evenement. Naast het balletje slaan konden de allerkleinste zich vermaken op het springkussen van RB Verhuur uit Klazienaveen.

In het bad was het lekker gezellig druk en onder genot van muziek en een zonnetje is het heerlijk baantjes zwemmen.
Let op voor alle overige bezoekers; het diepe bad is de gehele week vanaf 17.30 tot sluitingstijd alleen toegankelijk voor deelnemers van de zwem4daagse.

Op vertoon van je inschrijfkaart kan iedere deelnemer tot en met donderdag nog een patatje afhalen bij de kiosk. Tot en met vrijdag mag iedere deelnemer een door Herder Verzekeringen (Regiobank - Herder Verzekeringen) gesponsord ijsje bij de kiosk halen. Niet vergeten dus!

Morgen zal er naast de gewoonlijke activiteiten ook een stormbaan van RB Verhuur aanwezig zijn. Hier zullen we een leuk evenement voor de kinderen van maken om te zien wie er het snelst overheen kan gaan en daar valt natuurlijk een leuk prijsje mee te winnen. Deze is ook beschikbaar voor niet deelnemers aan de Zwem4Daagse en zal vanaf 17.30 op het veld staan.

Tot morgen op de 3e dag van de nationale Zwem4Daagse in het mooiste buitenbad van Drenthe!

Dag 3 : 4 juli

 

En dat is alweer de 3e dag. Veel zwemmers die deelnemen aan de Nationale Zwem4Daagse zijn nu al over de helft, maar we hebben gehoord dat sommigen gewoon alle vijf de avonden gaan zwemmen! Dit geeft al aan hoe gezellig de zwemmers en de gasten het vinden om onderdeel te zijn van het evenement in ons openluchtzwembad.

De middag is eerst begonnen met een verkorte cursus duiken georganiseerd vanuit de Brede School door Buurtsportcoaches Emmen Kwadrant Één. Twee grote groepen hebben onder professionele begeleiding van Duikcentrum Go Dive uit Emmen instructies ontvangen en daarna intensief het bad door gezwommen. De groepen zaten vol, dus dat geeft aan dat dit een erg populair onderdeel blijft.

Bij aanvang van het banenzwemmen werd het terrein voorzien van een giga stormbaan voor iedereen. Deze nieuwe attractie van RB Verhuur uit Klazienaveen werd gelijk enthousiast ontvangen. Dit mede doordat je met zijn tweeën tegelijk een parcours moet afleggen en dus gelijk kan zien wie de winnaar is. Dit heeft RB Verhuur en het zwembad doen besluiten om deze stormbaan ook op de donderdag neer te zetten. We gaan dan via een knock out systeem bepalen wie van onze bezoekers de snelste is. Overigens mogen ook medewerkers en vrijwilligers van het zwembad meedoen. We zullen zien???

De kans dat dit badmeester Aad is, is klein. Zoals te zien houdt Aad alles, zoals al jaren, in goede banen aan het bad. Zonder badmeester Aad zou het bad er niet pico bello uitzien en zouden alle deelnemers over elkaar heen zwemmen. 👍
Ook gaat onze dank uit naar onze vrijwilliger Tina Visser-Hidding die dit jaar alle inschrijfkaarten aftekent zodat de doorstroming lekker snel gaat.

Morgen is de 4e dag en zal er tijdens het banenzwemmen in het familiebad onder water gezwommen worden met Diving Center Atlantis. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden tijdens het evenement om mee te zwemmen. Zoals gezegd is er ook een wedstrijd op de stormbaan voor wie niet zwemt of al klaar is met zijn/haar baantjes.

Morgen komt een uitgebreid overzicht op Facebook van wat er allemaal op de slotdag te verwachten is in ons zwembad. Er is veel te winnen voor iedereen, maar de gezelligheid en goed sfeer krijgt u alvast van ons kado!

Tot ziens op de 4e dag van de Nationale Zwem4Daagse in het mooiste buitenbad van Drenthe!

Dag 4 : 5 Juli

 

Dag 4 zit er op van de Zwem4Daagse! We konden merken dat een aantal zwemmers wachten op de finaleavond om hun vierde avond te zwemmen maar dit was aan de sfeer niet te merken. Genietend van het mooie weer (wat worden we toch verwend) stonden er weer een aantal activiteiten op het programma.

In het familiebad konden jongeren, maar ook de ouderen, onder professionele begeleiding van Divecenter New Atlantis genieten van de wereld van duiken.De belangstelling was net als andere jaren genoeg om wederom volgend jaar weer deze activiteit te gaan doen. We hebben al besloten dat we dan ook onderwater opnames gaan maken dus zorg dat je dan ook vooraan staat om mee te duiken en deze herinnering vast te leggen.

Zoals woensdag besloten hebben we een knock out wedstrijd gehouden op de stormbaan van RB Verhuur uit Klazienaveen. Nou, dat mogen we wel vaker doen! Wat een enthousiasme en wat neemt de jeugd het voor elkaar op als er competitie is. In de groep tot 12 jaar is Marrik Mulder 1ste geworden. In de finale versloeg hij Senna Oldenburger. In de groep van 12 jaar en ouder ging Damian Haandrikman met de 1ste prijs ervandoor. Charrissa Groen kon het net niet waarmaken. Gefeliciteerd met jullie resultaat en de gewonnen prijzen!

Al deze activiteiten, en dan hebben we het nog niet eens over de banenzwemmers gehad. Onder genot van het avondzonnetje je banen zwemmen. Wat wil een zwemmer in Openluchtzwembad Emmer Compascuum nog meer? Nou, kijk maar eens naar de foto's van het complex. Het lijkt wel vakantie en dat op een gewone donderdagavond!

Maar er komt meer.........

Morgen is de finale van deze Nationale Zwem4Daagse.
Naast het zwemmen kunnen natuurlijk de welverdiende medailles afgehaald worden. De avond wordt gevuld met een het Rad van Avontuur. Lootjes kosten €1,00 per setje van 5 lootjes (verschillende nummers dit keer) en er zijn hoofdprijzen en kleinere prijzen te winnen. Hoofdprijzen zijn o.a. Slagroomtaarten, Kappersbonnen van Kapsalon Jansen uit Emmer Compascuum, Bonnen van Van Uffelen / Schomaker Mannenmode uit Emmer Compascuum, Maxi Wax bonnen voor de autowasstraat uit Emmen, Voetballen, Volleyballen en veel meer.....en omdat dit de laatste Zwem4Daagse van Chef-Badmeester Wim is, zal op de 1e keer dat nummer 66 (zijn pensioenleeftijd) valt, een gratis abonnement naar keuze voor 2019 weggeven worden. Dus iedere ronde kans op een abonnement voor slechts €1,00 ! Let op, deze wordt maar 1 keer uitgereikt.

Er worden diverse dansdemonstaties gegeven door Unido. En als jullie het programma zien van de optredens op de site van Gym en Jazz vereniging UNIDO kun je lezen dat ook dansteam Revolution een optreden geeft. En laten we daar even trots op zijn want zij hebben onlangs de Nationale Titel gewonnen!!

We gaan bekendmaken wie van alle deelnemers aan de Nationale Zwem4Daagse een abonnement naar keuze voor 2019 heeft gewonnen en welke school de meeste stemmen heeft gekregen en dus naar huis zal gaan met de wisselbeker. Wie verslaat 'OBS de Triangel' van 2017? We horen het morgen.

Ook is er weer genoeg te eten en te drinken. Vergeet niet uw gratis ijsje af te halen als u dit nog niet gedaan heeft. Dit jaar gesponsord door Regiobank / Herder Verzekeringen uit Emmer Compascuum.
Dit jaar zullen er ook speciaal broodjes kip of gewoon een bakje kip gebraden worden! Je ruikt het al als je binnenkomt

😋😋😋

Zoals te lezen, een overvol programma op deze laatste dag en zoals deze week gebleken is....ook voor een gezellige, spetterende Zwem4Daagse moet je gewoon in het mooiste buitenbad van Drenthe zijn!

Dag 5 : 6 juli

 

Het zit erop!!!!

De week van de Nationale Zwem4Daagse in het Openluchtzwembad is met succes tot een einde gekomen. Vandaag hebben we de week afgesloten met diverse prijzen en groot feest. 273 deelnemers hebben afgelopen week hun uiterste beste gedaan om de verplichte banen te zwemmen. Mede door het mooie weer is het iedereen gelukt en dus geen uitvallers dit jaar. Alle medailles konden uitgereikt worden. Zoals ieder jaar worden deze door Yvonne Sterkenburgh uitgereikt en we hebben Yvonne ook al voor de editie van 2019 kunnen contracteren! Dank je wel Yvonne, we zien je graag terug!

De hele avond werd muzikaal omlijst door dansdemonstraties van Gym en Jazz vereniging UNIDO. Diverse groepen gaven presentaties van hun kunsten. Ook de Nationaal Kampioen 2018 Showdance < 17 jaar; REVOLUTION toonden hun kunsten. Leuk om te blijven zien dat veel meiden uit ons dorp, en dus ook vaste bezoekers van ons zwembad, veel plezier aan dans hebben. Natuurlijk gaan we ook de komende jaren meer van Unido zien in ons zwembad.

Het Rad van Fortuin heeft ook vele winnaars opgeleverd. Er waren mooie prijzen te winnen waaronder slagroomtaarten, Kappersbonnen van Kapsalon Jansen uit Emmer Compascuum, Bonnen van Van Uffelen / Schomaker Mannenmode uit Emmer Compascuum, Maxi Wax bonnen voor de autowasstraat uit Emmen, Voetballen, Volleyballen en heel veel leuke 2e prijzen. Alle sponsoren van de hoofdprijzen bedankt voor jullie bijdrage!

Tijdens het Rad van Fortuin en de dansdemonstraties is ook door Chef-Badmeester Wim bekendgemaakt wie van alle deelnemers een abonnement naar keuze heeft gewonnen voor 2019. De winnares met kaartnummer 148 is geworden: Melanie de Vries. Gefeliciteerd Melanie !!

Melanie steunde met haar bijdrage ook 'OBS de Triangel'. En dat heeft blijkbaar geholpen want 'OBS de Triangel' is wederom de winnaar geworden van de wisselbeker onder de basisscholen. Van alle basisscholen uit Emmer Compascuum zijn de bekers in ontvangst genomen door de leerlingen ervan. Volgend jaar zullen de andere scholen flink hun best moeten gaan doen, want als 'OBS de Triangel' de beker weer wint, dan is dat drie keer op rij en mogen zij deze behouden!

Naast alle bekende versnaperingen uit de Kiosk werd op deze dag speciaal kip gebakken. Op een broodje of in een bakkie met pindasaus. Het maakte niemand uit hoe het geserveerd werd want het werd smakelijk ontvangen. De gebroeders Tok (Tok Tok) hebben samen met George alles weggebakken en het is tot het laatste stukje opgegeten. De kans is groot dat we dit succesnummer met 'Bommetje' maar moeten gaan herhalen!

Tja, en dan zijn we aan het einde van een succesweek gekomen. Dankzij het prachtige weer hebben wij sowieso genoten en wij hopen dat jullie dat ook hebben gedaan. De sfeer zat er uitstekend in en we willen dan ook iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd om deze week tot een succes te maken. Dank aan onze weeksponsor Regiobank / Herder Verzekeringen (Herder Verzekeringen) uit Emmer Compascuum. Dank aan alle vrijwilligers, maar natuurlijk ook alle bezoekers en deelnemers, want zonder jullie kunnen wij geen Nationale Zwem4Daagse organiseren!

Tot volgend jaar in het mooiste buitenbad van Drenthe voor de editie van 2019!!!!!!