Ook bij het openluchtzwembad Emmer Compascuum is het mogelijk voor kinderen om zwemlessen te volgen. Er wordt zwemles gegeven volgens de nieuwe richtlijnen van het NRZ.

 

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

 

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

* Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

* Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

* De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

* Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

 

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

 

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van a

Meer informatie over de inhoud, voorwaarden en eisen kunt u vinden via de volgende link: 

https://www.nrz-nl.nl/licentie-nationale-zwemdiplomas/nationale-norm-zwemveiligheid/

 

Informatie over de diploma's en de exameneisen kunt u vinden via de volgende link:

https://www.allesoverzwemles.nl/nationale-zwemdiplomas/zwem-abc/

 

Tijdens de voorverkoop en tijdens de opening tot en met 25 april is het mogelijk om uw kind in te schrijven voor Zwemlessen A, B of C. In het voorseizoen zijn de zwemlessen doorgaans na schooltijd en tijdens het hoogseizoen 's morgens tussen 8.30 en 10.00 uur. De zwemlessen worden meestal gestart in de eerste week van mei en zijn doorgaans op de dinsdag en de donderdag. Op feestdagen wordt er geen zwemles gegeven. Indien door weersomstandigheden de lessen komen te vervallen wordt in overleg met de ouders een inhaalles gepland.

 

Omdat we een beperkte periode geopend zijn, kunnen niet alle kinderen in de laatste week van het hoogseizoen afzwemmen. De voortgang van uw kind wordt bijgehouden en besproken zodat u zelf ook de voortgang kunt bijhouden.

 

Prijzen Zwemlessen:

Leskaart Diploma A  € 75,00

Leskaart Diploma B  € 75,00

Leskaart Diploma C  € 75,00

Bij aanschaf van een leskaart dient men in het bezit te zijn van een geldig abonnement. Zwemlessen kunnen ook via de participatie webshop of het jeugdsportfonds aangeschaft worden.

 

Heeft u nog vragen? U kunt altijd contact opnemen met badmeester Jan